Tetë mjekë dhe infermierë që u kujdesën për Maradonën para vdekjes do të gjykohen për vrasje

Tetë profesionistë mjekësorë që kujdeseshin për ikonën e futbollit Diego Maradona para vdekjes së tij do të gjykohen për vrasje në Argjentinë, sipas një vendimi të gjykatës të lëshuar të mërkurën.

Maradona vdiq në nëntor 2020 në moshën 60-vjeçare për shkak të arrestit kardiak, transmeton Demokracia.com.

Ish-kapiteni i Argjentinës, i cili frymëzoi kombin e tij për fitoren në Kupën e Botës 1986, i ishte nënshtruar një operacioni për një hematomë subdurale në javët para vdekjes së tij.

Një bord mjekësor i caktuar për të hetuar vdekjen e Maradonës arriti në përfundimin në vitin 2021 se ekipi i tij mjekësor kishte vepruar në një “mënyrë të papërshtatshme, të mangët dhe të pamatur”.

Tetë persona tani do të dalin në gjyq dhe akuzohen për ‘vrasje’– një akuzë që nënkupton marrjen e një jete me dashje dhe mbart një dënim nga tetë deri në 25 vjet burg.

Në një dokument prej 236 faqesh të parë nga Reuters, gjyqtari përgjegjës për çështjen vuri në dyshim “sjelljet – aktive ose me mosveprim – të secilit prej të akuzuarve që çuan dhe kontribuan në realizimin e rezultatit të dëmshëm”.

Të pandehurit e përmendur në vendim ishin neurokirurgu dhe mjeku personal i Maradonës, Leopoldo Luque, psikiatri Agustina Cosachov, psikologu Carlos Diaz, infermierët Gisella Madrid dhe Ricardo Almiron, shefi i tyre Mariano Perroni dhe mjekët Pedro Di Spagna dhe Nancy Forlini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *