Ka vdekur qeni më i gjatë në botë

Ka vdekur qeni që njihej si qeni më i gjatë në botë.

Qeni Freddy the Great Dane jetoi 8 vjeç e gjysmë, tha të mërkurën Guinness.

Shumica e racës se Danezëve të Mëdhenjë jetojnë midis tetë deri në 10 vjet, sipas Klubit Amerikan të Kennel.

Pronarja e tij u shpreh shumë e mërzitur për humbjen e mikut të saj.

“Ai ishte jeta ime, arsyeja ime, gëzimi im, bezdi e imja,” tha Claire Stoneman për Rekordet Botërore të Guinness.

“Lumturia ime dhe trishtimi im i fundit. Ai ishte zemra ime Dane. Një në një milion dhe i dashur nga e gjithë bota. Ai nuk ishte thjesht qeni më i gjatë, por qeni me më shumë dashuri dhe zemrën më të madhe. Një kacavjerrës total i cili ishte ushqyer me dorë,” shtoi ajo.

Njëjta e ka kujtuar Freddyn edhe kryeredaktori i Rekordeve Botërore te Guinness Craig Glenday.

“Freddy ishte një gjigant kaq i butë dhe ishte gjithmonë një kënaqësi për ta parë atë duke u kufizuar drejt teje,” tha ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *